Oppskrift på perfekt kyllingbryst

Hvordan steke kyllingbrystet perfekt

Det er bare én måte å få det perfekt på.

Kyllingbryst

Kyllingbryst Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Et kyllingbryst kan være som en gjennomsnittlig frokost: trygt og kjedelig.

Men, et kyllingbryst kan også være som en champagneflaske: knusende, sprø utenpå og saftig inni.

Det er ingen heksekunst å få kyllingbrystet perfekt. Men du må gjøre det riktig. Her kommer en guide til hvordan du får kyllingbrystet perfekt:

1. Bruk en skikkelig stekepanne, helst av jern, som tåler høy temperatur og steker kyllingbrystet jevnt. Dårlige stekepanner klarer ikke å fordele varmen likt.

2. Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper.

3. Bruk rikelig med olje. Gjerne så mye at det dekker nesten halveis opp på kyllingbrystet. Du kan blande inn litt smør også (men ikke bare smør. Det vil svi seg).

4. Varm opp oljen til ca 175 grader før du har i kyllingbrystet. Bruk steketermometer.

5. Vær forsiktig når du har i kyllingbrystet. Pass på at du vender kyllingbrystet fra deg så oljen ikke spruter på deg. Bruk gjerne grytevotter.

6. Ikke stek for mange kyllingbryst av gangen. Da vil temperaturen synke for mye i oljen. Om oljen blir for kald blir kyllingbrystet fettete og soggy.

7. Løft kyllingbrystet ut av stekepannen når det er gyllent på begge sider. Bruk hullsleiv. Legg det på en rist det får dryppet av seg.

8. Bruk steketermometer til å måle kjernetemperaturen i kyllingbrystet. I følge USDA (United States Department of Agriculture) skal temperaturen være minst 73 grader. Den bør helst ikke være mer før kyllingen blir tørr. Jo varmere kjernetemperatur, jo tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

9. La kyllingbrystet hvile i ca 3 minutter før du spiser det. Hvorfor? Ved steking presses saftene inn mot midten. Når det kjølner spres dem utover i kjøttet igjen. Derfor.

Fikk du lyst til å prøve? Her er noen gode oppskrifter!

Erik Hannemann

Kyllingfilet med karrisaus

Et kyllingbryst trenger tilbehør med mye smak. Sjekk ut denne nydelige karrisausen.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Kyllingfilet

8 stk Cherrytomat

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

1 ss Karri

1 dl Kokosmelk

1 dl Kremfløte

2 ss Kyllingbuljong

Smør

Salt og pepper

Kylling.no

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Her er en deilig oppskrift med kyllingbryst. Den fungerer veldig fint når du skal lage den til mange.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllingfilet

Salt

Pepper

Salvie, frisk

4 skiver Parmaskinke

100 g Parmesan

100 g Sveitserost

500 g Tagliatelle

2 dl Fløte

4 stk Soltørkede tomater

Urter

Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Gulrøtter

100 g Smør

1 ts Kumin

2 stk Kyllingbryst

2 kvist Timian

1 ss Honning

0.5 stk Sitron

Olje/smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag