Oppskrift på marinerte kjøttspyd med enkel gresk salat

Drøm deg til Hellas

Har du vært i Hellas i sommer eller skal du dit? Med denne middagen kan du drømme deg bort til gresk varme!

OPPSKRIFT PÅ MARINERTE KJØTTSPYD MED GRESK SALAT: Med denne middagen kan du drømme deg til gresk sol og varme!

OPPSKRIFT PÅ MARINERTE KJØTTSPYD MED GRESK SALAT: Med denne middagen kan du drømme deg til gresk sol og varme! Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Publisert Oppdatert

Ingen leser flere bilbrosjyrer enn dem som akkurat har kjøpt seg en ny bil! Det var iallfall det jeg lærte på markedsføringsstudiene for mange år siden. Og drar vi den antagelsen inn i matverdenen, er du aldri så mottakelig for greskinspirert mat som når du akkurat har kommet hjem fra årets Hellastur. Det er mulig du er nesten like mottakelig mens du blar i feriekatalogene og drømmer deg bort til den reisen som snart skal skje også.

Om du nå har vært, skal, eller holder deg langt unna, smaker den greske maten godt her hjemme også.

Moussaka er én av de største greske klassikerne. Gresk linsesuppe er kanskje ikke like kjent, men absolutt en høydare. Er du litt mer viderekommende på den greske gastronomiske ganen, vil en taramosalata være det perfekte å lage til den greske salaten. Legger du inn et måltid klephtiko også, er du ikke langt unna å kunne kalle deg en vaskeekte Hellastilhenger!

Marit Røttingsnes Westlie

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

Saftige grillsyd og superenkel salat

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.5 ts Sennepspulver

1.5 ts Paprikapulver

1 ts Salt og nykvernet pepper

3 ss Olivenolje

500 g Entrecôte

150 g Salatblanding

400 g Tomat

4 skiver Vannmelon

0.5 stk Rødløk

20 stk Oliven, sorte

100 g Fetaost

1 fedd Hvitløk

3 ss Olivenolje, extra virgin

1 ss Balsamicoeddik

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag