Oppskrift på julekake

Julens beste brød

Til de lange julefrokostene vil vi gjerne by på flere brødvarianter.

JULEBAKST: Julekake, også kalt julebrød, er et "must" for mange.
JULEBAKST: Julekake, også kalt julebrød, er et "must" for mange. Foto: Foto: Robin Balas/Hjemmet
Sist oppdatert

Småkaker til kaffen er én ting, men det er også fint å fylle opp fryseren med en masse saftig brødbakst.

Julekake med sukat og rosiner er ordentlig tradisjonsrik bakst. Det samme kan vi si om vørterkake, som er tilsatt vørterøl i deigen. Begge er forholdsvis søte brød, som smaker nydelig sammen med smør og ekte geitost.

Nøtter og tørket frukt er vanlig julegodter. Bak dem inn i et nydelig frukt- og nøttebrød som passer ypperlig til julens oster.

Julekrydderet karve egner seg til mer enn surkål, for eksempel som brødkrydder. Prøv Ditlevs gode karveloff!

Se flere oppskrifter på julens beste brød i Hjemmet nr. 50 som er i salg nå.

Denne saken ble første gang publisert 10/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også