Oppskrift på julekake

Julens beste brød

Til de lange julefrokostene vil vi gjerne by på flere brødvarianter.

JULEBAKST: Julekake, også kalt julebrød, er et "must" for mange.

JULEBAKST: Julekake, også kalt julebrød, er et "must" for mange. Foto: Foto: Robin Balas/Hjemmet

Publisert Oppdatert

Småkaker til kaffen er én ting, men det er også fint å fylle opp fryseren med en masse saftig brødbakst.

Julekake med sukat og rosiner er ordentlig tradisjonsrik bakst. Det samme kan vi si om vørterkake, som er tilsatt vørterøl i deigen. Begge er forholdsvis søte brød, som smaker nydelig sammen med smør og ekte geitost.

Nøtter og tørket frukt er vanlig julegodter. Bak dem inn i et nydelig frukt- og nøttebrød som passer ypperlig til julens oster.

Julekrydderet karve egner seg til mer enn surkål, for eksempel som brødkrydder. Prøv Ditlevs gode karveloff!

Se flere oppskrifter på julens beste brød i Hjemmet nr. 50 som er i salg nå.

Robin Balas

Vørterkake

Vørterkake med godt smør og ekte geitost er tradisjonell kaffemat i julen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

75 g Smør

1 fl Vørterøl

2 dl Melk

50 g Gjær

75 g Sukker

1 ts Salt

1 ts Ingefær, malt

1 ts Nellik

2 ss Sirup

50 g Rosiner

350 g Hvetemel

Robin Balas

Frukt- og nøttebrød

Et tungt og kompakt brød med mye smak av frukt og nøtter. Deilig som tilbehør til osteanretning.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

50 g Gjær

5 dl Vann, lunkent

2 ts Salt

3 dl Kesam

100 g Hasselnøtter

1 dl Rosiner

1 dl Aprikos

5 dl Rugmel

5 dl Rug, fin sammalt

5 dl Hvetemel

Robin Balas

Ditlevs karveloff

Dekorativ loff smaksatt med karve. .

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 dl Vann

6 dl Melk

50 g Smør

50 g Gjær

2 ss Karve

3 ts Sukker

1 ts Salt

2 kg Hvetemel

1 stk Egg til pensling

20 g Sesamfrø

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning