Oppskrift på delfiakake

Slik lager du delfiakake

Endelig: Her er oppskriften på den gode delfiakaka.

OPPSKRIFT PÅ DELFIAKAKE: Delfiakake har aldri vært bedre. Denne oppskriften må prøves!

OPPSKRIFT PÅ DELFIAKAKE: Delfiakake har aldri vært bedre. Denne oppskriften må prøves! Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Jeg vokste ikke opp med delfiakake. Det var bare ikke tradisjon for det i huset vårt.

Derfor var det en feit opplevelse da mora til Jokki introduserte meg for den sjokolademettede kaken en eller annen gang på 80-tallet.

Skal det være marsipan i delfiakake?

Siden den gangen har jeg gjort en solid innsats for å ta igjen det tapte.

Det er mye å krangle om når det gjelder Delfiakake. For det første: Skal det være marsipan i?

Jeg pleier å droppe det, men jeg hater ikke folk som bruker det. Neida.

Kjeks og sjokolade - hva er forholdet i delfiakake?

Forholdet mellom kjeks og sjokolade er et annet tema. Hvor mange lag kjeks?

Og ikke minst: Skal du ha gelétopper både inni og på toppen?

Jeg tråkker likeså godt rett uti det, her er oppskriften min:

Les også:

Hjemmelaget juleknask

Her er de 7 gode slagene

Her er champagnen du skal kjøpe!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Christopher Sjuve

Delfiakake

Julens mektigste kake lager du slik.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

10 stk Kaffe

0.5 dl Vann

300 g Kokesjokolade, lys

2 ss Cognac

1 ss Appelsinmarmelade

250 g Delfiafett

2 stk Egg

2 ss Sukker

Kjeks

Marsipan

Gelétopper

Valnøtter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning