Middagstips til helgen

Helgemenyen

På helgens meny finner du spansk skinke, spennede kylling og tiramisu!

HOVEDRETT: Kyllinglår med smak av honning.

HOVEDRETT: Kyllinglår med smak av honning. Foto: Foto: Alf Börjesson/kylling.no

Publisert Oppdatert

Denne ukens meny starter som nesten alle spanske måltider med respekt for selv, nemlig med skinke. Jamón, jamón. De spanske skinkene er noe for selv. De finnes i mange kategorier og har etterhvert blitt temmelig enkle å få tak. Den beste typen heter bellota og havner i klassen "rådyr". De andre variantene er selvsagt veldig gode, de også. Jeg liker å servere dem med litt brød, oliven eller kapers og selvsagt et glass musserende. Når det er sagt fungerer både hvitvin og rødvin uforskammet bra til spanias stolthet "número uno".

Hovedretten er like enkel som den er god. Kyllinglårene blir smaksatt med honning og rosmarin. Dersom du har et steketermometer skal de være 70 grader på den tykkeste delen. Da blir de saftigst. Server gjerne med en potetmos (bruk så mye smør du har samvittighet til og litt til).

Desserten er en moderne klassiker fra Italia. Tiramisuens histore er bare 100 år, men har rukket å få et svært godt rykte på seg. Du kan servere den med bær og frukt - eller som i oppskriften, med sjokolade.

God helg!

Spansk skinke

Kyllinglår med smak av honning

Tiramisu

Erik Hannemann

Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke krever ingen oppskrift, men her har du noen enkle serveringstips.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

........

Alf Börjesson

Kyllinglår med smak av honning

Kylling kler honning veldig godt. Denne retten har også rosmarin i seg som gir en deilig, parfymert smak på kyllingen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllinglår

1 stk Løk

stk Sitron

Rosmarin, frisk

2 ss Honning

2 ss Sitronsaft

2 ss Olivenolje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kopp Kaffe, sterk

0.5 dl Marsala

2 ss Cognac

1 pk Savoiardi

3 stk Egg

2 dl Sukker

200 g Mascarpone

2 dl Kremfløte

40 g Sjokolade

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag