Middagstips til helgen

Helgemenyen

På helgens meny finner du spansk skinke, spennede kylling og tiramisu!

HOVEDRETT: Kyllinglår med smak av honning.
HOVEDRETT: Kyllinglår med smak av honning. Foto: Foto: Alf Börjesson/kylling.no
Sist oppdatert

Denne ukens meny starter som nesten alle spanske måltider med respekt for selv, nemlig med skinke. Jamón, jamón. De spanske skinkene er noe for selv. De finnes i mange kategorier og har etterhvert blitt temmelig enkle å få tak. Den beste typen heter bellota og havner i klassen "rådyr". De andre variantene er selvsagt veldig gode, de også. Jeg liker å servere dem med litt brød, oliven eller kapers og selvsagt et glass musserende. Når det er sagt fungerer både hvitvin og rødvin uforskammet bra til spanias stolthet "número uno".

Hovedretten er like enkel som den er god. Kyllinglårene blir smaksatt med honning og rosmarin. Dersom du har et steketermometer skal de være 70 grader på den tykkeste delen. Da blir de saftigst. Server gjerne med en potetmos (bruk så mye smør du har samvittighet til og litt til).

Desserten er en moderne klassiker fra Italia. Tiramisuens histore er bare 100 år, men har rukket å få et svært godt rykte på seg. Du kan servere den med bær og frukt - eller som i oppskriften, med sjokolade.

God helg!

Spansk skinke

Kyllinglår med smak av honning

Tiramisu

Denne saken ble første gang publisert 23/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også