DAGENS MIDDAG:
Kyllingwok med ananas og sursøt saus
I disse OL-tider kan det være artig å gjenkalle smaksopplevelsen fra Norges første kinarestauranter: kylling med sursøt saus!
Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt. Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre. Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Hell det over kjøttet og grønnsakene og kok opp. Smak til med eddik og sukker. Server med ris.
Tips: Ferdige sauser på glass og flaske kan være gode erstatninger på travle dager.
Ingredienser:
(4 porsj)
3 stk kyllingfilet
1 fd hvitløk
1 ss revet frisk ingefær ELLER:
1 ts malt ingefær
0,50 stk rød paprika, strimlet
15 stk friske aspargesbønner ELLER:
2 dl frosne aspargesbønner
200 g ananasringer i biter
0,50 stk purre i ringer
Sursøt saus:
3 ss soyasaus
1 dl ananaslake
1 dl kyllingbuljong (0,5 terning oppløst i varmt vann)
2,50 ss tomatpuré
1,50 ts maisennamel
1 ss vineddik eller vanlig brun eddik
1 ss sukker
Oppskriften er hentet fra kylling.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)
Denne saken ble første gang publisert 21/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.