Kjøttboller med rotgrønnsaker

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Kjøttbollene er superenkle å lage, men hemmeligheten til retten ligger i tilbehøret. De persillestuede rotgrønnsakene er lette å lage og passer til nesten alt. Du trenger ikke noe saus i tillegg.

KJØTTBOLLER: Saftige kjøttboller servert med sesongens rotgrønnsaker.

KJØTTBOLLER: Saftige kjøttboller servert med sesongens rotgrønnsaker. Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Mari Svenningsen

Publisert Oppdatert

400 g kjøttdeig av svin

½ stk. finhakket løk

2 ss margarin eller olje til steking

1 ts salt

½ ts pepper

1 pk. frossen lapskausblanding á 800 g

2 ss margarin

2 ss hvetemel

1 bunt kuttet kruspersille

5 dl melk

1 ts salt

1. Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og "grav" ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin/olje til de er gjennomstekte.

2. Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel, kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag