HELGEMENYEN:

Her er helgas tre-retters

Vi gir deg oppskriftene på hjerteskjell, helstekt svinefilet og melonsorbet.

Publisert Oppdatert

Det er endelig helg og her er vårt forslag på hva du bør lage i helga.

Forrett:

Hjerteskjell tar bare noen minutter å lage. Og siden de bør serveres nydampede, vent med å lage skjellene til gjestene er klare.

 

Hovedrett:

Lag svinefilet med en tropisk tvist. Helstekt svinefilet, med saus laget av papaya og kiwi. Nydelig!

 

Dessert:

Hjemmelaget melonsorbet høres bare helt nydelig ut. Husk at dette krever litt tid, i og med at du må ha den i fryseren i 10-12 timer.

Planlegging er derfor stikkordet!

 

Evy Andersen

Hjerteskjell i hvitvin

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Hjerteskjell

2 dl Hvitvin

2 ss Olivenolje

1 kvast Dill

2 stk Sjalottløk

Studio Dreyer-Hensley

Helstekt svinefilet med tropisk saus

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Svin, indrefilet

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

2 ss Olje eller smør til steking

1 stk Papaya

2 stk Kiwi

1 stk Lime

1.5 dl Crème fraîche

3 ss Ripsgelé

0.25 ts Pepper

Aspargesbønner

Poteter

Kim Holthe

Melonsorbet

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. For litt ekstra finesse, hell over champagne eller hvitvin før servering.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Honningmelon

2 dl Sukker

0.5 dl Vann

2 stk Egg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag