Helgemenyen

Det er TV2s Wenche Andersen som gir deg helgemenyen!

Sist oppdatert
Wenche Andersens nye bok.
Wenche Andersens nye bok. Foto: Foto: CappelenDamm

Wenche Andersen er kjent for å lage mat tidlig om morgenen på TV2. Nå har hun satt sammen en deilig meny for oss.

Menyen begynner med en fiskesuppe, hovedretten er helstekt kylling og avsluttes med ovnsbake epler og vaniljesaus.

- Fiskesuppe er supert nå. Bruk gjerne skrei, siden det er sessong for det nå. Om du lager suppen på forhånd, kan du varme den opp rett før servering og ha fisken i den varme suppen.

- Og så er det kylling til hovedrett?

- Ja, det er genialt fordi du kan sette kyllingen i ovnen på 125 grader i 4-5 timer, men du for eksempel går på ski, og så er den klar akkurat når det passer deg.

- Smart. Og så var det eplene.

- Om du har vært lur og bakt dem på forhånd trenger du bare varme dem opp. Jeg pleier å skru opp varmen på ovnen etter at kyllingen er servert. Da er de perfekte til å serveres som dessert. Og ikke glem vaniljesause...

- Den er god?

- Det kan jeg love deg!

Herlig. Da er menyen satt! Her er oppskriftene:

Norsk fiskesuppe

Helstekt fylt kylling

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Les også: Slik lager du perfekte fastelavnsboller

Les også: Oppskrifter for en hel uke

Les også: Seks morsomme potetoppskrifter

Norsk fiskesuppe

Her er Wenche Andersens fiskesuppe. Klassisk oppskrift.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 stk Løk

2 stk Gulrøtter

2 stk Selleri

1 stk Purre

400 g Fisk

3 ss Smør

1.5 l Fiskekraft eller buljong

2 dl Crème fraîche

Salt og pepper

Sukker

Helstekt fylt kylling

Her er Wenche Andersens oppskrift på helstekt kylling - med deilig linsesalat.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

1 stk Løk

2 stk Hvitløksfedd

Urter

Sitron

2 ts Salt

Pepper

Olivenolje

Sitron

150 g Linser, grønne

3 dl Vann

2 skiver Sellerirot

1 stk Gulrot

0.5 stk Purre

Salt og pepper

Urter

2 stk Tomater

Sitron

1 ss Persille

3 ss Olivenolje

Foto: TV2 @ God Morgen Norge

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Sulten?

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Eple

0.5 stk Vann

4 ss Honning

Sitron, presset

3 ss Rosiner

3 ss Mandler

2 ts Kanel

4 dl Helmelk

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

0.5 dl Sukker

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også