=

Wenche Andersens nye bok. © Foto: CappelenDamm

Wenche Andersen er kjent for å lage mat tidlig om morgenen på TV2. Nå har hun satt sammen en deilig meny for oss.

Menyen begynner med en fiskesuppe, hovedretten er helstekt kylling og avsluttes med ovnsbake epler og vaniljesaus.

- Fiskesuppe er supert nå. Bruk gjerne skrei, siden det er sessong for det nå. Om du lager suppen på forhånd, kan du varme den opp rett før servering og ha fisken i den varme suppen.

- Og så er det kylling til hovedrett?

- Ja, det er genialt fordi du kan sette kyllingen i ovnen på 125 grader i 4-5 timer, men du for eksempel går på ski, og så er den klar akkurat når det passer deg.

- Smart. Og så var det eplene.

- Om du har vært lur og bakt dem på forhånd trenger du bare varme dem opp. Jeg pleier å skru opp varmen på ovnen etter at kyllingen er servert. Da er de perfekte til å serveres som dessert. Og ikke glem vaniljesause...

- Den er god?

- Det kan jeg love deg!

Herlig. Da er menyen satt! Her er oppskriftene:

Norsk fiskesuppe

Helstekt fylt kylling

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Les også: Slik lager du perfekte fastelavnsboller

Les også: Oppskrifter for en hel uke

Les også: Seks morsomme potetoppskrifter

Norsk fiskesuppe

Her er Wenche Andersens fiskesuppe. Klassisk oppskrift.

Til 4 porsjoner:

0,5 stk løk, eller 2 sjalottløk

2 stk gulrøtter

2 stk sellerirotskiver

1 stk purre

400 g fiskefilet, uten skinn og ben

3 ss smør

1,5 l fiskekraft eller buljong

2 dl crème fraîche, rømme eller 1 dl fløte

salt og pepper

littsukkerog hvitvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):

Helstekt fylt kylling

Her er Wenche Andersens oppskrift på helstekt kylling - med deilig linsesalat.

Til 4 porsjoner:

Kylling

1 stk stor kylling, ca 1,2-1,4 kilo (beregn 300-350 gram pr person)

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

friske urter som oregano, timian og persille

Skaller fra en halv sitron

2 ts salt

pepper

olivenolje

saften av en halv sitron

Linsesalat

150 g linser, grønne

3 dl vann

2 skiver sellerirot

1 stk gulrot

0,5 stk purre

salt og pepper

hakkede urter

2 stk tomater

saft og skall fra én sitron

1 ss hakket persille

3 ss olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: TV2 @ God Morgen Norge

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Sulten?

Til 4 porsjoner:

Eplene

4 stk eple

0,5 stk vann

4 ss honning

sitron, presset

3 ss rosiner

3 ss mandler

2 ts kanel

Vaniljesaus

4 dl helmelk

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

0,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!