Helgas tre-retters:

Her er helgemenyen

Blåskjell, kalvefilet og sjokoladedråper med mokkakrem er helgens tre-retters.

Foto: Foto: Synøve Dreyer/egg.no

Publisert

I helgen kan man ha litt ekstra tid til matlaging og med denne tre-retteren bør du sette av litt tid også.

Først starter du med cognac- og pepperdampede blåskjell.

Dette er den kjappeste retten, så vent med å lage den til rett før servering.

Hovedretten er kalvefilet med glaserte grønnsaker, poteter og portvinsaus.

Denne tar litt lenger tid, men er du smart gjør du ferdig noe på forhånd.

Til dessert kan du serverer sjokoladedråper med mokkakrem.

Nydelig rett som krever litt tid. Men lag den uansett, gjestene kommer til å bli imponerte.

Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Cognac- og pepperdampede blåskjell

Dette er en svært smaksrik blåskjell-tapas som også er både enkel og rask å lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 kg Blåskjell

2 ss Olje

2 stk Sjalottløk

1 ss Pepper

3 ss Cognac

3 dl Fløte

God Morgen Norge, TV 2

Kalvefilet med glaserte grønnsaker og poteter, portvinsaus

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Kalvefilet

Salt

Pepper

Olje eller smør til steking

5 dl Kalvekraft

2 dl Fløte

1.5 dl Portvin

2 ts Maisenna

2 ss Smør

Salt

Pepper

Synøve Dreyer

Sjokoladedråper med mokkakrem

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stettglass.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Eggeplomme

3 pl Gelatin

3 stk Eggehvite

50 g Sukker

3 dl Kremfløte

1 ss Cognac

1 stk Vaniljestang

2 dl Kremfløte

50 g Bønner

50 g Sukker

100 g Sjokolade

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag