Grovbrød

Saftig grovbrød

Etter jul er det godt å sette tennene i ordentlig grovbrød igjen.

NYBAKT: Brød med godsaker

NYBAKT: Brød med godsaker Foto: Foto: Linnea Press

Publisert Oppdatert

"Striskjorte og havrelefse" er et uttrykk som går igjen når vi går fra fest til hverdag. Og mange vil nok ønske hverdagsmaten velkommen tilbake, selv om gamle dagers havrelefse ikke er særlig aktuelt lenger.

"Havrelefse har stor likhet med flatbrød og var en typisk hverdagslefse. Den var laget av grovt mel, tykt kjevlet og stekt ved så svak varme at den ble sprø og hard.", skriver Gudrun Ulltveit i boken "Korn- og baketradisjoner".

Vi velger oss heller hjemmebakt grovbrød - så godt at det danker ut brød fra de beste bakerier!

Så her er det bare å forsyne seg av "groviser" i fleng.

Linnea Press

Brød med godsaker

Havregryn, spelt, linfrø, nøtter og frukt. Kan man bli annet enn kvikk og rask av dette lettbakte og sunne brødet?

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 dl Havregryn

5 dl Speltmel, siktet

1 dl Linfrø

1 dl Rosiner

1 dl Hasselnøtter

2 ts Bakepulver

1 ts Salt

4 dl Kefir

0.5 dl Honning

0.5 dl Tyttebærsyltetøy

Grovt surdeigsbrød

Se hele oppskriften

Til 0 porsjoner

1 l Vann

1 kg Hvetemel

250 g Mel

250 g Mel

30 g Havsalt

400 g Surdeig

Mel

Grovt rugbrød med kefir og nøtter

Se hele oppskriften

Til 0 porsjoner

1 l Kefir

6 dl Vann

1.5 pk Gjær, fersk

0.5 dl Olivenolje

2 ss Olje

2 ss Salt

300 g Valnøtter

400 g Sammalt rug, grov

600 g Rugmel, siktet

900 g Hvetemel

Dr. Lindbergs 8-kornbrød

Se hele oppskriften

Til 0 porsjoner

2 ts Tørrgjær

7 dl Vann

2 ss Olivenolje

1 ss Fruktose

5 dl Hvete, sammalt og grov

0.8 dl Byggmel

0.8 dl Bokhvete

0.8 dl Spelt

0.8 dl Rug, fin sammalt

0.8 dl Havregryn

0.8 dl Sesamfrø

0.5 dl Durumhvete

1 dl Gluten

2 ts Johannesbrødkjernemel

2 ts Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning