DAGENS MIDDAGSTIPS:

Gratinert aubergine med couscous

En aubergine er som skapt for å hule ut og fylle med alskens godsaker.

MIDDAGSTIPS: På grunn av auberginens kjøttfulle konsistens, faller dette nok også i smak hos ikke-vegetarianere.

MIDDAGSTIPS: På grunn av auberginens kjøttfulle konsistens, faller dette nok også i smak hos ikke-vegetarianere. Foto: Foto: Alf Børjesson/frukt.no

Publisert Oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

2 stk. aubergine

2 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

4 ss revet parmesan

Fyll:

40 g couscous

2 ss olivenolje

1 stk. løk

2 båt hakket hvitløk

1 stk. rød paprika i terninger

10 stk. frisk sjampinjong i små båter

1 stk. gul squash i terninger

½ boks hermetiske tomater

1 ss finhakket rød chili

smak til med salt og pepper

3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt

4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte:

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Oppskriften er hentet fra frukt.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag