FRANSKE MAKRONER:

Småkaker som gjør avhengig

Før du prøver deg på Pascals franske makroner, er du herved advart: Det er lett å bli hekta.

FRANSKE FRISTELSER: Makronene er farget med konditorfarge. Fyllet har forskjellige smaker.

FRANSKE FRISTELSER: Makronene er farget med konditorfarge. Fyllet har forskjellige smaker. Foto: Foto: Gjertrud Hustad

Publisert Oppdatert
MAKRONE-MESTER: Damien Romain Foschiatti , sjefskonditor hos den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo.

MAKRONE-MESTER: Damien Romain Foschiatti , sjefskonditor hos den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo. Foto: Foto: Gjertrud Hustad

De minner om bitte små hamburgere i forskjellige farger, noen ganske så knall - som skapt til å friste barn og skremme voksne.

Men så snart du våger er det gjort: Du er hekta. Så hekta at inntaket av makroner lett kan gjøre flis til matrone. Bare eeeen til, eeen til...

Hvorfor er det så godt? Det må nok være den deilige kombinasjonen av sprøtt utenpå og myk krem med smak inni.

Pop i Frankrike

Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han reklamerer for at Pascal baker etter "hemmelige oppskrifter", er han likevel villig til å avsløre oppskriften på makronene sine.

Oppskrift på Pascals franske makroner

- Fargene på makronene lages med konditorfarge, det er fyllet som varierer. Basisen er smørkrem som jeg blander med ferdige smaksessenser fra flaske. Men det går an å trikse og mikse med selvkomponerte smaker på kjøkkenet, forteller sjefskonditor Damien Romain Fosciatti. Det er han som er mannen bak makronene som sendes fra Tollbudgata og rundt om kring til alle Pascals filialer i Oslo. Damien har tidligere jobbet på konditori på Champs Elysses. Der var det også makroner på plass.

Makroner er veldig populært i Frankrike. Det finnes butikker der omtrent hele disken er forbeholdt disse småkakene, med opptil 30-40 forskjellige smaker. Og det er billig, så billig at folk kjøper det fremfor sjokolade, forteller Damien.

Les også:

Slik lager du Paris' beste bakverk

Foto: Gjertrud Hustad

Franske makroner

Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og anbefales på det sterkeste! Og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

240 g Melis

140 g Mandler

3 stk Egg

Konditorfarge

Smør, romtemperert

Sylte

Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning