Focaccia med chorizo og fetaost

FOCACCIA: Med chorizo og fetaost. © Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Fine og grove horn

HORN: Grove eller fine, du bestemmer. Oppskriften vi presenterer legger opp til å kunne velge. © Foto: Studio Dreyer-Hensley/brodogkorn.no

Rosmarinbrød

ROSMARINBRØD: Godt til vinterens gryter og supper. © Foto: Linnea Press

Focaccia er et italiensk langpannebrød (som du slipper å kna!) som sees stadig oftere til salgs hos norske bakere. Det bakes med olivenolje og er lett og luftig. Brødet kan gjerne smakssettes med bl.a. tomater, oliven og urter. Av urter må rosmarin nevnes som spesielt vellykket. Det strør du på toppen mot slutten av steketiden. Dryss av flaksalt smaker også nydelig. Focaccia skjærer du i ruter, fyller med pålegg eller spiser det som det er som tilbehør til det du måtte ønske.

Grissini er knaskestenger, også av italiensk opphav. De kan brukes til å dippe med eller som et litt annerledes brød til supper og, varmretter og til tapas. Du kan f.eks. rulle god spekeskinke rundt dem.

Bagel, som ser ut som smultringer i formen, er også et populært bakverk. Bagels blir kokt i vann før steking slik som vannkringler.

Men det stopper ikke der, som du ser får du her litt av hvert av oppskrifter til å få kribbel i bakefingrene og vann i munnen av.

Focaccia

Focaccia med chorizo og feta

Focaccia med chili

Grissini

Bagels

Fine og grove horn

Brytebrød med havregryn

Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Mysliboller med kesam

Rosmarinbrød

LES OGSÅ:

Kringlen - et bakverk fra farne tider

Saftig grovbrød

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!