Festmeny

Helgematen som gjør oss glade

Sjekk denne festmenyen.

Publisert Oppdatert

Jeg har satt sammen en skikkelig hurra-meny - en festmeny om du vil!

Ja, her er det nemlig tre forretter. De er ikke store, men det er jo heller ikke meningen. De skal bare gjøre deg skikkelig sulten.

Det kan være lurt å forberede desserten først, slik at du bare trenger å varme opp sjokoladesausen ved servering.

Og så tar de deilige paellatomatene litt tid - så de kan du også starte med tidlig.

Forretter: Vi lager tre forretter

Noen kaller det forrett. Jeg kaller det gjerne vorspiel. Og her skal vi samle blide fjes rundt et bord med god mat og godt, sprudlende drikke.

Det er tre enkle ting som er satt fram på bordet. Det er paellatomater, krabbe og en rett som minner oss på at sommeren nærmer seg - nemlig en vannmelon- og fetarett.

Paellatomater lages ved å kutte av hatten, kjøre innmaten med ris, løk og paellakrydder til en jevn blanding som helles i tomatene før de bakes.

Å spise krabbe på denne tiden er fabelaktig - og jeg gjør det på enkelt vis med å servere med litt smaksatt majones og friske salatblader.

Den siste appetittvekkeren kan du ta et titt på her:

Hovedrett: Kebab i egen ovn

Vi er så heldig at vi finner noe av det beste lammekjøtttet i verden i våre butikker. Og det skal vi feire med ujevne mellomrom med en lammesteik og en flaske rødvin. 

Men det er gjerne til fest. Har du lyst til å spise det gode lammet uten å stelle i stand til fest, så har du mange andre muligheter. For eksempel dette nydelige spydet av lammekjøtt.

Trikset er å først lage en godt krydret farse og træ, eller klemme, kjøttet på spyd. Bruker du trespyd kan du legge dem i vann noen timer først.

Så: Bruk grillelementet, pensle kjøttet med olje og legg dem høyt i ovnen (men de må ikke komme i kontakt med grillelementet). Nå går det fort, og du må følge med. Sjekk og snu eventuelt kjøttet, hvert andre til tredje minutt.

Når du er i mål, kan du glede deg til å spise de gode kebabene med mynteyoghurt og frisk bulgursalat.

Dessert

Vi avslutter dette herremåltidet på spektakulært vis.

Ja, vi serverer vulkansjokoladekake.

Og den snakker best for seg selv. Den er her i egen, høye person og kan presentere seg selv:

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Krabbe

1 stk Hjertesalat

4 stk Cherrytomat

2 ss Majones

2 ss Rømme

1 knivsodd Cayennepepper

1 stk Sitronbåter

Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Fetaost

1 skiver Melon

1 ss Balsamicosirup

2 ss Pinjekjerner

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Lammekjøtt uten ben

1 stk Løk hakket

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Egg

2 ss Tomatpuré

2 ts Paprikapulver

3 ss Vann

1 dl Persille hakket

1.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

Olivenolje

4 dl Matyoghurt

2 stk Hvitløksfedd

2 ss Mynte, frisk

2 ss Olivenolje

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 dl Bulgur

3 dl Vann

1 stk Grønnsaksbuljong

1 bokser Kikerter

100 g Aprikos

2 stk Hvitløksfedd

1 ss Spisskummenfrø

1 ss Olivenolje

0.5 stk Sitronskall

3 ss Koriander, frisk, hakket

0.5 ts Salt

3 dråpe Tabasco

Foto: Erik Hannemann

Vulkankake av sjokolade

Sjokoladekaken alle vil elske å se og spise.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

150 g Sjokolade

2 dl Kremfløte

120 g Sjokolade

100 g Hvetemel, siktet

1 ts Bakepulver

2 stk Egg

125 g Sukker

50 g Smør

1 stk Vaniljestang

2 ss Kakao

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag