Dette lager du med kakaonibs

Den nye snacksen du kommer til å elske

Sunn er den og!

Publisert Oppdatert

Clotilde skriver til oss fra Paris. I verdensmetropolen fanger hun opp de nye mattrendene og rapporterer straks til oss på Klikk om hva som rører seg. Denne gangen handler det om kakaonibs. Det er det man lager sjokolade av og man får faktisk kjøpt det flere steder. Du får også kjøpt på mange steder på nettet Økosjokolade , Kinsarvik, og Iherb (amerikansk) er noen eksempler.

 

Sjokolade hører absolutt til ferien. Men, dette er kakaonibs og de kan man spise med god samvittighet til alle tider.

Kakaonibs er små biter av ristede kakaobønner som verken er søtet eller gjennomgått noen andre prosesser. De har en intens kakaosmak, med en sprø tekstur og smaken er litt nøtteaktig.

Du kan finne dem i spesialforretninger, gjerne dekket med sjokolade eller som en del av en vanlig sjokolade.  Alt dette er godt som snacks, men dersom du kjøper dem som en ingrediens vil du raskt finne mange måter å bruke dem på.

Bland dem inn i kjeks

Bruk kakaonibs som nøtter.

Kakaonibs kan brukes i stedet for nøtter i omtrent alle oppskrifter på kjeks. Det er spesielt gode i sjokoladekjeks (chocolate chip cookies) og i  kjeksene med den intense sjokoladesmaken som du får oppskriftene på nedenfor.

Dryss kakaonibs på muffins og kaker

De hører til på toppen av kaka.

KAKAONIBS: Kakaonibs er usøtede, ristede kakaobønner. Du får kjøpt dem i spesialforretninger og på nettet. De kan brukes til veldig mye forskjellig.

KAKAONIBS: Kakaonibs er usøtede, ristede kakaobønner. Du får kjøpt dem i spesialforretninger og på nettet. De kan brukes til veldig mye forskjellig. Foto: Foto: Clotilde Dusoulier

Den sprø teksturen og forførende smaken gjør dem perfekt til å strø over muffins og kaker før de bakes. Når muffinsene eller kakene er ferdig, er toppen – som som regel er best – enda bedre. Prøv ut bringebærmuffinsene som du finner nedenunder!

Bruk kakaonibs i energibarer

Få energi av kakaonibsene!

Lever du et aktivt liv og trenger en sunn snack i farta? Vurder å lage deg dine egne energibarer! Bruk kakaonibs i barene så får du krønsj og smak (oppskrift nedenfor).

Kakaonibs er godt i granola

Perfekt å begynne dagen med.

Alle liker en skål med granola, yoghurt og sesongens frukt til frokost. Og i nøttegranolaen (se oppskrift) er det rom for å bruke kakaonibs til å forsterke smaken. Kakaonibs er næringsrikt og full av antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Kakaonibs er også krydder

- Hva? På pasta? Klart det...

Siden kakaonibs er usøtet kan de også brukes i middagsretter. Du kan knuse dem grovt i en morter og bruke dem i krydderblandinger (særlig til kylling), kjøttgryter eller for å sette en ekstra spiss på pastaen. Se pastaoppskriften og alle de andre oppskriftene nedenfor!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag