DAGENS MIDDAGSTIPS:

Brennsnute

Vil du ha en klassisk søndag foreslår vi brennsnute til middag.

MIDDAGSTIPSET: Brennsnute.

MIDDAGSTIPSET: Brennsnute. Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Studio Dreyer-Hensley

Publisert

Brennsnute

God tradisjonell mat er ofte det beste en nordmann kan få. Noen er mer populære enn andre. Denne retten er nok for mange ukjent, men ikke mindre solid, norsk husmannskost

ca. 1,2 kg kokekjøtt som f.eks bog eller høyrygg

2 dl gule erter

2 l vann

4 stk. gulrot

½ stk. kålrot

½ stk. hodekål

8 stk. potet

1 stk. purre eller løk

1. Legg erter i bløt. Hell bløtevannet av ertene og sett dem til koking. Kok opp og skum av. Legg i kjøttet og kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme til det er nesten mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.

2. Skrell og vask grønnsakene og potetene. Del alt opp i grove biter og la dem koke med de siste 15 minuttene.

Serveres med flatbrød.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for kjøtt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag