DAGENS MIDDAGSTIPS:

Bouillabaisse med hvitløksrømme

DAGENS MIDDAGSTIPS: Bouillabaisse med hvitløksrømme

DAGENS MIDDAGSTIPS: Bouillabaisse med hvitløksrømme Foto: Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Jarle Nyttingnes

Publisert Oppdatert

Bouillabaisse med hvitløksrømme

4 porsjoner

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 stk. purre

1 ss olje

1 ss hvetemel

½ ts gurkemeie

¼ ts kajennepepper

2 ss tomatpuré

1 l fiskekraft

1 stk. laurbærblad

600 g torskefilet

1 ts salt

¼ ts pepper

200 g reker eller crabsticks

4 stk. grovt rundstykke

Hvitløksyoghurt

1 ½ dl matyoghurt

1 båt hvitløk

2 ss tørket dill

¼ ts malt hvit pepper

¼ ts salt

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i supen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Rør sammen ingrediensene til hvitløksyoghurt og smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag