Mango - hvordan skreller man en mango? Det gir seg ikke selv, i alle fall.

Det er sannelig ikke all frukt som er like enkel å skrelle. Rent designmessig må det være lov å kritisere den gule frukten for å gjøre det vrient for forbrukerne.

Eple, for eksempel, er jo mye greiere. Her er det bare å spise i vei. Også skallet er spiselig.

Men, mango? Neida, her minner skallet litt om skinn og er ikke noe vi skal tygge i oss.

Det begynner med å forstå mangoens anatomi. Den er ikke rund, nemlig. Hold den foran deg og tenk at du skal klemme den flat med hendene. Da oppdager du hvordan den er formet. Der du nå har hendene er de to sidene du skal skjære av.

Det finnes flere måter servere mango på. Det vanligste er å skjære et rutemønster i halvdelene. Da er alternativene som følger:

  1. Scoop ut innholdet med en skje.
  2. Vreng den og spis den som den er.
  3. Vreng den og skjær av bitene.
  4. Bruk et glass til å "skrape" ut innholdet (da trenger du ikke skjære mønsteret først, heller).

I denne uformelle serien om hvordan livet på kjøkkenet blir enklere viser vi også hvordan man skreller en masse hvitløk kjapt og hvordan du best bruker hvitløkpresse.

Nå som du kan skrelle mango er du kanskje fristet til å lage mango lassi, flambert mango eller smuldrekake med eple og mango...?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!