Pizza på grillen

Triksene som gir deg perfekt pizza på grillen

Det er egentlig bare en ting du må ha.

GRILLMAT: Pizzaen blir helt fantastisk god om du steker den på grillen.
GRILLMAT: Pizzaen blir helt fantastisk god om du steker den på grillen. Foto: Øystein Westlie
Sist oppdatert

Dette kommer til å bli den store grillfavoritten denne sommeren: Hjemmelaget pizza stekt på grillen!

For en lykke! Første gangen jeg skulle steke pizza på grillen, trodde jeg ikke helt på oppskriften jeg leste.

Kunne det virkelig stemme at det bare var å legge pizzabunnen på grillristen? Helt sånn uten en stekeplate eller å pensle deigen med olje?

Det stemmer!

Grill med lokk

Har du en grill med lokk, har du det du trenger til pizzastekingen.

Så lenge grillristen din er varm nok, er et bare å legge pizzabunnen rett på grillristen. Over indirekte varme. Og i løpet av noen sekunder er den ferdig stekt på den ene siden. Så er det bare å snu den, ha på tomatsaus eller det du ønsker, og legge den tilbake på grillen. Lukk igjen, og gled deg. Du kan også bruke grillstein hvis du ønsker det.

Les også: Bent Stiansens oppskrift på hjemmelaget coleslaw

Tilhører du den delen av befolkningen som er hakket mer avansert på grillen enn gjennomstnittet, kan du prøve deg på Bent Stiansens oppskrift på helgrilling av lammelår. Skulle du være så heldig at du har en bakerovn stående i hagen, kan du jo selvfølgelig steke pizzaene dine der.

Fyr opp grillen, enten du har kull eller gass, og nyt sommeren!

Les også: Oppskrifter på de beste grillmarinadene

Øystein Westlie

Pizza på grillen!

Årets store sommerslager kommer garantert til å bli hjemmelagd pizza på grillen!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

225 g Hvetemel

1 ts Salt

2.5 g Tørrgjær

1.5 dl Vann, 37 grader

0.5 dl Tomatpuré

0.5 dl Vann

1 ts Oregano tørket

0.5 ts Balsamico

0.5 dl Olivenolje

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

300 g Mozzarella

8 stk Spekeskinke

1 neve Ruccola

Denne saken ble første gang publisert 29/07 2014, og sist oppdatert 02/06 2021.

Les også