Selv om det er sommer, betyr ikke det at du selvfølgelig har all verdens med tid til å bake en deilig kake til helgens bursdagsfeiring eller kveldens gjester. Så hva gjør du da? Jo du jukser! Ikke heljuksing, men deljuksing. Funker skikkelig bra! Følg bare disse trinnene!

Kjøp en pakke med butterdeig og en pakke med ferdig vaniljekrem. Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen din selv. Det er litt mer jobb, men blir til gjengjeld hakket bedre. Med det i hus, mangler du kun 2-3 epler og noen dryss med kanel for å få kaken i boks.

Så er det bare å la butterdeigplatene tine, kjevle dem ut og plassere dem i en paiform før du fyller på med resten av ingrediensene og putter det hele i stekeovnen.

Begynner eplene i hagen å bli ferdige og du trenger større avsetning enn hva denne paien greier, kan du lage en eplekake i langpanna eller en smuldrepai med epler og mango.

Har du lyst til å lage paideigen selv?

Bare så det er sagt, det er ikke all verdens med jobb å lage pai med en hjemmelagd mørdeig heller. Det tar litt tid og den må få lov til å hvile seg litt innimellom laging og utkjevling, men er høyst gjennomførbart for de fleste av oss. Denne sjokolade- og pæreterten er vel verdt å prøve seg på. Bruk de pærene som ligger lengst inni kjøleskapet og som begynner å bli skikkelig myke. Da blir paien aller best.

God bakst!

Marit Røttingsnes Westlie

Eplepai med vaniljekrem

Paien for deg som egentlig ikke har tid til å bake!

Til 6 porsjoner:

1 pk butterdeig

1 ss hvetemel, til utkjevling

0,5 l vaniljekrem, ferdig

3 stk eple

2 ss mandelflak

1 ts kanel, malt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!