Jeg er definitivt ingen konditor. Samme hvor mye jeg vil, greier jeg ikke å gjenskape kreasjonene som de flinke bakerne lager. Til det er jeg for rastløs og har for skjevt øyemål. Løsningen blir selvfølgelig å lage kaker som til tross for at de er lekre, og kanskje ser en smule vanskelig ut å lage, er enkle å få til. Disse petit four'ene er et godt eksempel i så måte.

Petit four (uttales petifor) betyr rett og slett en liten kake, og det er jo akkurat det de er. Små kaker som er én eller to små munnfuller. De er perfekte å lage til både bursdager, barnedåper og bryllup. Du kan jo variere fargene på sjokoladepynten ut i fra anledningen. For det er hvit, farget sjokolade som utgjør lokket på disse kakene. Fargene jeg bruker er konditorgele som du får kjøpt i velassorterte jernvarehandler og på ulike nettsider.

Fest

Skal du ha barnedåp eller barnebursdagsfest er det morsomt å lage en svær kokosbolle som alle kan spise av. Eller hva med en marihønekake. Den tror jeg vil falle i smak.

Med en jordbærpyntet pavlova blir det bestandig fest. Det kan jeg garantere at det blir hvis du serverer denne gullaken også. Og når vi først snakker om fest, blir den ikke fullkommen før det står en kransekake på bordet også.

Trendy

Skal du ha fest og er opptatt av trender, er både Cake Pops og makroner et must!

God bakst samme hvile kaker du nå velger å gå i gang med!

Øystein Westlie

Lekre petit four

Gjør suksess på kakebordet med disse lekre små kakene!

Ingredienser:

175 g smør, romtemperert

300 g sukker

6 stk egg, delt

300 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

2,25 dl h-melk

Glasur og pynt

700 g sjokolade, hvit

2 dl kremfløte

2 stk konditorfarge, konditorgele i to farger

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!