Det er absolutt helt umulig å ikke elske makroner! Smaken, konsistensen og følelsen av luksus når du tar det første lille bittet og raskt oppdager at her er det bare å ta et nytt og større bitt med en eneste gang. Ja, for meg er det fullstendig døfødt å bare skulle nøye seg med én. Ingen sjans i havet!

Dette franske bakverket, basert på mandelmarengs, kjennetegnes av to små runde kaker som blir presset sammen med et fyll i midten. Om det er helt stuerent eller ikke vet jeg ikke, men jeg bruker gjerne både hasselnøtter, valnøtter og pistasjnøtter i marengsen min også. Alt ettersom hvilke smaker og teksturer jeg ønsker på det ferdige resultatet. I denne oppskriften bruker jeg mandler som jeg skålder før jeg maler dem og blander inn i marengsen.

Har du lyst til å inponere gjestene i sommer?

Har du lyst til å imponere gjestene i sommer, kan du gå for den luksuriøse varianten med vaniljemakroner og limekrem. Fremdeles på den litt utfordrende dessertsiden, må jeg også nevne île Flottante, som er en klassisk frans dessert hvor marengsegg flyter rundt på vaniljesaus. Det smaker fantastisk, hvor underlig det enn høres ut!

Heldigvis er det fullt mulig å imponere både seg selv og gjestene uten at det skal være veldig inviklet også! Da er det perfekt å lage en pavlova! Du vet denne store marengskaken som kan pynktes med bær, is, krem og sitronkrem.

Tilbake til makronene

Blir du først hekta på makronlagingen, kan du gjerne lage dem med mange forskjellige farger, smaker og fyll.

Marit Røttingsnes Westlie

Sjokolademakroner med sjokoladefyll

En drøm av et bakverk!

Ingredienser:

3 stk eggehvite

0,25 knivsodd salt

40 g sukker

100 g mandler, malte

200 g melis

4 ts kakao

Sjokoladefyll

2 dl fløte

300 g sjokolade, mørk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!