Ingen leser flere bilbrosjyrer enn dem som akkurat har kjøpt seg en ny bil! Det var iallfall det jeg lærte på markedsføringsstudiene for mange år siden. Og drar vi den antagelsen inn i matverdenen, er du aldri så mottakelig for greskinspirert mat som når du akkurat har kommet hjem fra årets Hellastur. Det er mulig du er nesten like mottakelig mens du blar i feriekatalogene og drømmer deg bort til den reisen som snart skal skje også.

Om du nå har vært, skal, eller holder deg langt unna, smaker den greske maten godt her hjemme også.

Moussaka er én av de største greske klassikerne. Gresk linsesuppe er kanskje ikke like kjent, men absolutt en høydare. Er du litt mer viderekommende på den greske gastronomiske ganen, vil en taramosalata være det perfekte å lage til den greske salaten. Legger du inn et måltid klephtiko også, er du ikke langt unna å kunne kalle deg en vaskeekte Hellastilhenger!

Marit Røttingsnes Westlie

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

Saftige grillsyd og superenkel salat

Til 4 porsjoner:

1,5 ts engelsk sennepspulver

1,5 ts paprikapulver

1 ts salt og nykvernet pepper

3 ss olivenolje

500 g entrecôte

Gresk salat med vannmelon

150 g salatblanding

400 g tomat

4 skiver vannmelon

0,5 stk rødløk

20 stk oliven, sorte

100 g fetaost

1 fedd hvitløk

3 ss olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!