Supergode påskeboller må til når det er påske og greier. I tillegg til å være supergode er disse bollene også særdeles enkle å bake. Så, har du litt tid til overs i løpet av påskedagene, vil du garantert vbli fornøyd med valget dersom du bruker tiden på å bake disse.

Påskeboller er nok ikke en utbredt tradisjon her i Norge. I England, derimot, er påskeboller - eller hot cross buns som de heter der - en stor tradisjon. Kanskje denne oppskriften er det som skal til for at tradisjonen settes i gang her hjemme også!

Når vi først er inne på tradisjoner, påske og mat, kommer vi ikke unna verken lammelåret, påskemarsipanen eller påskens beste sjokoladekake.

Er du på hytta uten stekeovn, men fremdeles har lyst på en god sjokoladekake, blir du glad og fornøyd hvis du lager denne sjokoladekaken som ikke trenger å stekes.

God påske!

Fru Timian

Supergode påskeboller

Det er noe med denne varme, nystekte gjærbaksten som det er aldeles umulig å ikke kaste seg over. Bare lukta er jo nok til å få munnen til å løpe i vann!

Ingredienser:

1 kg hvetemel

0,5 pk gjær

1 ts salt

50 g rosiner

50 g tranebær, tørket

4,5 dl melk, lunka

2 stk egg

0,5 stk sitron, saft og revet skall

150 g smør, romtemperert

3 ss hvetemel

3 ss vann

3 ss honning

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!