Kjøttboller kan være så mangt. De aller mest populære her på Klikk (så langt) er de med pinjekjerner, rosiner og brød (for å gjøre dem saftige).

Her er det en oppskrift av en helt annen karakter. Hadde det vært en jungelord om denne oppskriften, ville det stått: "når det er reker i kjøttbollene, skal vi til Asia".

For det er ikke mange andre steder man ville finne på det. Idéen høres kanskje sprø ut, men da må jeg skynde meg å nevne at da selveste Eyvind Hellstrøm ble bedt om å lage hamburger til sin kokebok (av Anne-Kat.) hadde han østers i kjøttfarsen. Så det er kanskje ikke så galt som det kan høres ut.

Nedenfor finner du i alle fall den spennende oppskriften.

Dele på Facebook eller Twitter:

Del

Sugen på noe søtt? Prøv disse deilige muffinsene! Eller hva med verdens beste blåbærkake?

Norsk Ukeblad

Asiatiske boller

Kjøttbollene er laget av svinekjøtt og serveres med hodekål og soyasaus.

Ingredienser:

100 g reker

500 g svinekjøtt

4 stk vårløk

1 ss ingefær, revet

1 ss soyasaus

1 stk eggehvite

0,5 ts pepper

2 ss olje til pensling

Tilbehør

1 fedd hvitløk

1 stk finhakket chili

1 stk hodekål

2 ss soyasaus

2 ts maisenna

1 dl vann

400 g nudler

koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!