Hellstrøm rydder opp

Hellstrøm-restauranter går konkurs

Hellstrøms-besøk kan bety kroken på døra for restaurantene.

TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge.
TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge. Foto: Foto: TV3
Sist oppdatert

Før runde to av TV-serien Hellstrøm rydder opp er kommet skikkelig i gang har tre av restaurantene superkokk Eyvind Hellstrøm besøker gått dukken.

Den første var Odds mat og vinhus i Hammerfest, den andre var i Mim Cafe på Mysen.

Charles Dickens Public House i Halden har lidd samme skjebne.

Fire måtte stenge i forrige runde

I forrige runde besøkte Hellstrøm ni restauranter. Klikk.no fulgte i hælene til Hellstrøm for å se om kokkens grep var vellykkede.

Etter skikkelig slakt i TV-programmet tok det ikke lang tid før Fru Inger i Trondheim måtte stenge dørene.

Tre andre restauranter måtte stenge, enten midlertidig eller permanent:

Arbins i Oslo er stengt, men holder for tiden på å bytte lokale.

Aubergine i Oslo gikk dukken, har fått nye eiere og byttet navn til Vegan.

Jans Mat- og Vinhus i Stavanger er for tiden stengt. Her skal en annen superkokk, Sven Erik Renaa, gi restauranten et nytt liv.

Les også: Hellstrøm: Lær deg menyen for f...!

Les også: Slik blir risottoen perfekt

- Tre av årets restauranter har dessverre gått konkurs, noe vi selvsagt syns er trist. I samtlige tilfeller dreier det seg om krav og vansker som lå der forut for Hellstrøms besøk, men vi har selvsagt som utgangspunkt at vi ønsker å redde alle restauranter vi besøker. At det ikke går i alle tilfeller skyldes at vi bevisst går inn i svært utfordrende saker, vi er opptatt av å løse reelle problemer heller enn å bare pirke i overflaten på restauranter som egentlig går greit, uttaler Øyvind Rognlien Skovli som er Informasjonskonsulent i TV3.

Ikke bare elendighet

Hellstrøm etterlater seg dog ikke bare elendighet. Oldemors Karjol på Jevnaker går så det suser.

- Nå har vi elleve ansatte, forteller Kaja Knoph Østlie som driver stedet.

- Det er ikke verst når vi begynte som en dugnadsgjeng. Vi har allerede fått masse julebordsbookinger, forteller hun entusiastisk.

Hellstrøm følger opp

- Hellstrøm har vært fantastisk flink til å følge opp. Han ringer med jevne mellomrom og sjekker at alt går riktig vei. Han inviterte meg til å jobbe på Bagatelle for å lære også.

- Det takket du ja til?

- Ja. Og det var mors..., eh, interessant. Det er veldig mye å lære av så proffe kokker.

Hellstrøm rydder opp går TV3 på torsdager klokka 20.30.

Les mer på Klikk Mat

Lutefisk for nybegynnere

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også