Før runde to av TV-serien Hellstrøm rydder opp er kommet skikkelig i gang har tre av restaurantene superkokk Eyvind Hellstrøm besøker gått dukken.

Den første var Odds mat og vinhus i Hammerfest, den andre var i Mim Cafe på Mysen.

Charles Dickens Public House i Halden har lidd samme skjebne.

Fire måtte stenge i forrige runde

I forrige runde besøkte Hellstrøm ni restauranter. Klikk.no fulgte i hælene til Hellstrøm for å se om kokkens grep var vellykkede.

Etter skikkelig slakt i TV-programmet tok det ikke lang tid før Fru Inger i Trondheim måtte stenge dørene.

Tre andre restauranter måtte stenge, enten midlertidig eller permanent:

Arbins i Oslo er stengt, men holder for tiden på å bytte lokale.

Aubergine i Oslo gikk dukken, har fått nye eiere og byttet navn til Vegan.

Jans Mat- og Vinhus i Stavanger er for tiden stengt. Her skal en annen superkokk, Sven Erik Renaa, gi restauranten et nytt liv.

Les også: Hellstrøm: Lær deg menyen for f...!

Les også: Slik blir risottoen perfekt

- Tre av årets restauranter har dessverre gått konkurs, noe vi selvsagt syns er trist. I samtlige tilfeller dreier det seg om krav og vansker som lå der forut for Hellstrøms besøk, men vi har selvsagt som utgangspunkt at vi ønsker å redde alle restauranter vi besøker. At det ikke går i alle tilfeller skyldes at vi bevisst går inn i svært utfordrende saker, vi er opptatt av å løse reelle problemer heller enn å bare pirke i overflaten på restauranter som egentlig går greit, uttaler Øyvind Rognlien Skovli som er Informasjonskonsulent i TV3.

Ikke bare elendighet

Hellstrøm etterlater seg dog ikke bare elendighet. Oldemors Karjol på Jevnaker går så det suser.

- Nå har vi elleve ansatte, forteller Kaja Knoph Østlie som driver stedet.

- Det er ikke verst når vi begynte som en dugnadsgjeng. Vi har allerede fått masse julebordsbookinger, forteller hun entusiastisk.

Hellstrøm følger opp

- Hellstrøm har vært fantastisk flink til å følge opp. Han ringer med jevne mellomrom og sjekker at alt går riktig vei. Han inviterte meg til å jobbe på Bagatelle for å lære også.

- Det takket du ja til?

- Ja. Og det var mors..., eh, interessant. Det er veldig mye å lære av så proffe kokker.

Hellstrøm rydder opp går TV3 på torsdager klokka 20.30.

Les mer på Klikk Mat

Lutefisk for nybegynnere

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!