Skal du grille i helga er tilbehøret like viktig som kjøttet eller fisken. Det finnes utrolig mye godt tilbehør, og her presenterer vi en rekke oppskrifter.

Skriv ut oppskriftene og ta dem med deg i butikken!

I vår drikkeguide får du en oversikt over drikken som passer til de foskjellige rettene.

Les også:

Sommerlige råvarer

Grillet asparges og lune poteter

TV 2 © God morgen Norge

Coleslaw smakt til med yoghurt

Til 4 porsjoner:

1 stk nykål

0,5 stk rødløk

2 dl matyoghurt

salt

chili eller kajennepepper, ev. tabasco

sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Börjesson

Hvitløksgrønnsaker

Deilige ovnsbakte grønnsaker med urter og balsamico. Spises som vegetarrett med godt brød til, eller som tilbehør sammen med stekt kjøtt eller fisk.

Til 4 porsjoner:

1 stk squash

1 stk paprika, rød

0,5 stk blomkål

2 stk gulrot

2 stk rødløk

2 ss olivenolje

2 ss tomater

1 dl oliven, sorte

8 fedd hvitløk

0,5 bt timian

2 ss balsamicoeddik

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Studio Dreyer-Hensley

Potetmos med parmesan

Denne potetmosen har smak av Italia. Ikke bare på grunn av parmesanen, smøret er også byttet ut med olivenolje.

Til 6 porsjoner:

1,5 kg poteter

1,5 dl olivenolje

1 dl parmesan, nyrevet

0,5 ts hvit pepper, malt

2 ss finhakkede urter

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Bakt paprika fylt med kinakål og oliven

Til 4 porsjoner:

4 stk paprika, rød

1 stk chili, rød

20 stk grønn oliven

1 stk kinakål

2 ts salt

2 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Varm bønnesalat med bacon

Godt amerikansk tilbehør til alt grillet kjøtt.

Til 4 porsjoner:

2 bokser tomat bønner

150 g bacon

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl barbequesauce

0,25 ts salt

0,25 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Grillet fennikel med parmesan

Til 4 porsjoner:

2 stk fennikel

1 ss salt til koking

100 g parmesan

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!