Potetsalat

Den første er en enkel potetsalat som gis et lite løft av noen dråper tabasco. Frykt ikke! Det er ikke nok til at det blir sterkt, bare at potetene får dressingen får et ørlite sting.

Les også: Tre kjappe middager

Potetmos

Potetmos er og blir en vinner. Kutt potetene i biter før de kokes så går det mye fortere.

Denne varianten er italiensk. Det innebærer at du finner parmesan og olivenolje i den. Kjempegodt!

Les også: Se alle kakene våre!

Bakt potet

Når du skal bake poteter er det en ting å huske: IKKE bruk folie. Pensle de med olje før du setter dem i ovnen så blir skallet sprødt. OK?

Her er oppskriftene!

Synøve Dreyer

Anne Lises varme potetsalat

Her er en enkel potetsalat med en ørliten tøtsj av tobasco.

Til 4 porsjoner:

8 stk poteter

2 ss hakket frisk gressløk eller kruspersille

Dressing:

3 ss olivenolje

1 ss eddik

1 stk løk

1 ss hakket frisk estragon

0,5 ts salt

0,5 ts tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
Studio Dreyer-Hensley

Potetmos med parmesan

Denne potetmosen har smak av Italia. Ikke bare på grunn av parmesanen, smøret er også byttet ut med olivenolje.

Til 6 porsjoner:

1,5 kg poteter

1,5 dl olivenolje

1 dl parmesan, nyrevet

0,5 ts hvit pepper, malt

2 ss finhakkede urter

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Bakt potet med kjøttdeig

Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Til 4 porsjoner:

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss olje eller margarin til steking

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

4 stk poteter

1 bokser hermetiske mais korn

4 ss kesam

0,5 ss rosmarin, tørket

1 ss basilikum, tørket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!