Appelsinfylt kylling

APPELSINFYLT KYLLING: Kyllingen er gnidd inn med blant annet malt koriander og chili. © Foto: Margaret De Lange/kylling.no

Appelsin-is sufflé

APPELSIN-IS: Servert i små suffléskåler med appelsinsaus og pynt av frosne appelsinskiver. © Foto: Synøve Dreyer/egg.no

At appelsiner er sunt, har vi visst lenge. De fleste strekker det imidlertid ikke lenger enn at de spiser appelsinen som den er, eller inntar den i form av juice til frokost.

Men det går jo an å gjøre så mye mer ut av det enn dette.

En helt enkel liten vri, og som anbefales på det sterkeste, er appelsinsalat á la Marokko. Skrell appelsinene, også den hvite hinnen. Skjær så appelsinen i skiver tvers over slik at du får et stjernemønster. Legg skivene utover på en tallerken, strø over malt kanel og hakkede nøtter (f.eks. pistasjnøtter eller valnøtter). Det er det hele. Salaten smaker også godt med en klatt cottage cheese til. Kan det blir bedre og sunnere?

Og du trenger ikke holde seg til desserter og salater heller. Appelsin gjør seg også godt i både forretter og hovedretter.

Her er noen fristende oppskrifter:

Reker med appelsin og basilikum

Appelsinfylt kylling

Påskestek marinert i appelsin og hvitløk

Appelsintorsk med ris

Appelsinissufflé

Påskekjeks med nøtter, appelsin og sjokolade

Sprø appelsinvafler

Appelsinmarmelade

Appelsincurd

Les også:

Sett tennene i en blodappelsin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!