Helgemenyen

Det er TV2s Wenche Andersen som gir deg helgemenyen!

Sist oppdatert
Wenche Andersens nye bok.
Wenche Andersens nye bok. Foto: Foto: CappelenDamm

Wenche Andersen er kjent for å lage mat tidlig om morgenen på TV2. Nå har hun satt sammen en deilig meny for oss.

Menyen begynner med en fiskesuppe, hovedretten er helstekt kylling og avsluttes med ovnsbake epler og vaniljesaus.

- Fiskesuppe er supert nå. Bruk gjerne skrei, siden det er sessong for det nå. Om du lager suppen på forhånd, kan du varme den opp rett før servering og ha fisken i den varme suppen.

- Og så er det kylling til hovedrett?

- Ja, det er genialt fordi du kan sette kyllingen i ovnen på 125 grader i 4-5 timer, men du for eksempel går på ski, og så er den klar akkurat når det passer deg.

- Smart. Og så var det eplene.

- Om du har vært lur og bakt dem på forhånd trenger du bare varme dem opp. Jeg pleier å skru opp varmen på ovnen etter at kyllingen er servert. Da er de perfekte til å serveres som dessert. Og ikke glem vaniljesause...

- Den er god?

- Det kan jeg love deg!

Herlig. Da er menyen satt! Her er oppskriftene:

Norsk fiskesuppe

Helstekt fylt kylling

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Les også: Slik lager du perfekte fastelavnsboller

Les også: Oppskrifter for en hel uke

Les også: Seks morsomme potetoppskrifter

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også