Denne gang går turen til Spania og Catalonia, eller Catalunya som lokalbefolkningen kaller det. Her er Torres kanskje den aller mest kjente produsenten, og det er derfra ukens vinanbefaling kommer fra. Vinen er laget på 100 % garnacha, altså samme drue som franskmennene kalle grenache. Dette er den viktigste druen i det sydlige Rhône.

San Valentín Garnacha 2007, vnr 15478, kr 99, 81 poeng.

Tett og dyp rødfiolett. Rik og sødmefull duft av plommer og syltede mørke bær med hint av krydder. God fylde med moden og søtlig frukt, moderat syre og en middels lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et par-tre år i kjelleren. Definitivt en "kjøttvin", men den lett søtlige stilen gjør at kjøttet bør være godt krydret, eller ha søtlig tilbehør. Sødmen i vinen, kombinert med de fine tanninene, gjør også dette til en god vin å drikke også uten mat. Prøv også vinen til faste, vellagrede oster, som parmesan, gruyère, cheddar m.fl.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Chili con carne

Biff med chilismør og hvitløkmos

Entrecôte med søt chilisaus

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Rødvin fra portvinsdistriktet

Matvennlig rød italiener

Chilensk kraftpakke

Billig og barsk rødvin til biffen

Frisk hvitvin til sjømat

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!