Det blir ikke alltid like enkelt når gutta på Oscarsgate lager mat. Å skrive ned oppskriftene er heller ikke enkelt. Men, vi har klart å få noe fornuftig ut av kokkene på restauranten som nylig ble belønnet med en Michelinstjerne.

Her har du et fyrverkeri av en nyttårsmeny. Lykke til!

Hele denne saken er publisert i Appetitt.

Laksecarpaccio med ponzusaus og kokossorbet

Bjørn Svenson fra restaurant Oscarsgate har laget en nydelig laksecarpaccio.

Ingredienser:

200 g salma laks

1 stk chili, rød

1 bit ingefær

1 stk sitrongress

1 bt koriander

4 stk lime

2 dl soyasaus

1 dl ponzusaus

50 g sukker

laks erogn som garnityr

Kokos-sorbet

3 dl kokosmelk

70 g sukker

30 g glukose

1 pl gelatin

3 stk lime, saft og skall

Høyde (px): Bredde (px):

Fransk and med selleri- og soppkrokett, sellerifondant og aigre doux

Her har Bjørn Svensson laget en ny stjerneforrett. Bare å forsyne seg!

Til 2 porsjoner:

Andebryst

2 stk andebryst

Selleri- og soppkrokett

100 g sellerirot

100 g diversesopp

1 stk løk

0,5 stk hvitløksfedd

1 ts finhakkettimian

1,5 dl fløte

2 stk egg, til panering

maisenna, til panering

brødrasp

Sellerifondant

1 stk sellerirot

5 g smør

2 stk hvitløksfedd

1 kvist timian

salt

Aigre doux

3 dl mørkkalvekraft

1 dl andekjøtt

1 dl rødvin

0,5 dl solbærsirup

1 stk appelsin

2 ss sherryeddik

Høyde (px): Bredde (px):

Strandkrabbesuppe med risoni og kamskjell

En gourmetsuppe fra restaurant Oscarsgate i Oslo.

Til 4 porsjoner:

1 kg strand krabbe r

1 stk løk

1 stk gulrot

2 stilker stangselleri

4 stk hvitløk

sitrongress

1 stk fennikel

1 g safran

1 ss tomatpuré

5 dl hvitvin

olje til pensling

2 dl kremfløte

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Bakt hellebarn med hollandaisesaus og løjrom

Her har mesterkokk Bjørn Svenson fra Restaurant Oscarsgate laget en superflott kveiterett.

Ingredienser:

2 stk kveite fileter, helst av små kveiter

50 g løyrom

smør, hvitløk og sitronskall til baking

Buljongkokt kålrot med hollandaisesaus

1 stk liten kålrot

5 dl kyllingkraft

1 stk laurbærblad

10 stk pepperkorn

1 stk løk

Hollandaisesaus

2 stk eggeplomme

2 dl klaret smør

sitron saft, salt og cayennepepper

Høyde (px): Bredde (px):

Epledessert med yoghurtkrem og sorbet

Til 4 porsjoner:

Eplesorbet

200 g rå eple r, med skall i terninger

100 g sukkerlake

20 g sitron saft, eller 3 spiseskjeer

0,5 l eple saft, fra Ringi

Yoghurtkrem

200 g yoghurt, silt gjennom kaffefilter i 24 timer

50 g sukker

50 g fløte

Syltede epler

3 stk eple r, helst Golden Delicious i terninger

1 dl eple saft, helst fra Ringi

30 g sukker |

2 ss sitronsaft

Honningtuilles

340 g smør

180 g honning

510 g melis

510 g mel

6 stk eggehvite

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!