Det er nesten bare i julen man lager sitt pålegg. Og det er selvsagt stilig når bordet er fylt med ting du har laget selv. Det beste er at den hjemmelagde maten smaker så mye bedre enn de triste plastikpakkene i butikken. Her er oppskriftene!

NB! Dersom du vil printe dem ut kan du bruke printknappene, så får du hver oppskrift på ett ark.

TV2

Sylte av ribbe

Hjemmelaget sylte er en av julens storheter. Julen blir ikke helt det samme uten sylte.

Ingredienser:

1 kg ribbe med svor

1 ss salt

1 ts pepper

0,5 ts nellik, malt

0,5 ts allehånde

0,5 ts ingefær, malt

1,5 ss gelatin pulver (evt. finhakket bindesvor)

Høyde (px): Bredde (px):

Leverpostei med sopp og bacon

Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Til 8 porsjoner:

300 g svinelever

200 g spekk

1 stk løk

2 stk egg

1 ss hvetemel

0,5 l melk

1 ss salt

1 ts pepper, sort og nykvernet

Garnityr:

200 g champignon

200 g bacon

Høyde (px): Bredde (px):
Jarle Nyttingsnes

Kremet sherrysild

Sild med crème fraîche, sherry og chilisaus. Velg type chilisaus etter hvor sterkt du ønsker det.

Ingredienser:

6 stk sildefilet

1 dl crème fraîche

0,5 dl chilisaus

2 ss sherry

2 ss finhakket rødløk

Høyde (px): Bredde (px):
Matprat.no

Ingredienser:

1 kg lam

Krydderblanding

0,5 ts pepper

0,5 ts ingefær

1,5 ss salt

0,5 krm salpeter

1 ts sukker

2,5 ts gelatin

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!