SE INSTRUKSJONSVIDEO:

Slik lager du gresskarpai

Marit viser deg trinn-for-trinn hvordan du lager noe godt av "innmaten" i halloween-lyktene.

Dette trenger du til gresskarpaien:

ca. 1 kg gresskarkjøtt

180 g hvetemel

½ ts salt

1 ts sukker

120 g smør, kaldt i terninger

ca. 2 ts iskaldt vann

100 g brunt sukker

1 ts kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts salt

1 knivodd muskatnøtt

3 egg

3 1/2 dl vikingmelk

Skummel lykt til halloween

Oransje gresskar gliser og lyser snart over det ganske land.

Se video om hvordan du huler ut gresskarene her.

Når du har gjort jobben med å lage lykten, sitter du igjen med store mengder gresskarbiter. Av disse kan du lage amerikansk gresskarpai. Paien er vanlig innslag på bordet til thanksgiving og jul i USA.

Følg instruksjonene, og topp gjerne paien med en raus dæsj pisket kremfløte til slutt. Det gjør de også "over there".

Få tips til andre retter du kan bruke gresskar her.

1. Kok gresskaret og lag paibunnen

Skjær gresskarkjøttet i mindre biter. Damp det mørt i en dampkjele eller kok det i vann, i 15-20 minutter. Sett til avkjøling.

Ha hvetemel, salt, sukker og smør i en food processor og kjør til smøret er smuldret opp. Tilsett vannet og kjør akkurat til massen blir smulete. Press den sammen til en klump og pakk den inn i plastfolie. Skal hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

2. Kjevle ut bunnen

Smør en paiform med smør eller olje.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og kjevle ut paideigen til den passer paiformen. Løft opp deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Løft den så forsiktig over i paiformen og klem den godt ned i kanten. Rull kjevlet over for å trimme kantene. Sett formen tilbake i kjøleskapet i 20 minutter.

3. Lag fyllet

Ha det kokte gresskarkjøttet i en food processor sammen med resten av ingrediensene til fyllet og kjør knivene rundt til alt er godt blandet.

4. Forstek bunnen

Sett stekeovnen på 190 grader.

Lag en runding av et bakepapir som passer ned i paiformen pluss oppover kantene. Legg det nedi paiformen og fyll opp med tørre erter eller lignende. Stek bunnen på nest nederste rille i 15 minutter.

Ta ut ertene og bakepapiret. Senk varmen til 180 grader og stek bunnen videre i 15 minutter.

5. Stek paien

Hell fyllet oppi det forstekte paiskallet og sett paien tilbake i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Avkjøles.

Paien holder seg fint i 2-3 dager i romtemperatur, pakket inn i plastfolie.

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell thai style

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.