Ingredienser:

(4 porsjoner)

1 kg benfritt lammekjøtt

2 ss olje til steking

2 båt hvitløk , finhakket

250 g kikerter, tørre

250 g gulrot

Ca 3 dl vann

250 g løk

250 g aspargesbønner

¼ ts malt ingefær

¼ ts malt kanel

½ ts salt

Couscous:

4 dl couscous

4 dl vann

2 ss olje

½ ts salt

2 ss kruspersille , finhakket

Fremgangsmåte:

1. Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.

2. Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.

3. Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.

4. Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.

5. Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.

Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen. Dryss over hakket persille. Serveres med chilisaus.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!