Porsjoner: 6

8 stk. store tomat

8 stk. sjalottløk

2 båt hvitløk finhakket

40 g smør

1 dl kremfløte

2 dl matfløte

400 g røkelaks i terninger

salt

pepper

700 g tagliatelle

5 ss hakket dill

Skjær et lite kryss i bunnen av hver tomat. Ha dem i kokende vann i 1-2 minutter, og legg dem så rett over i kaldt vann. Flå dem fra krysset og nedover.

Skjær tomatene i to og ta ut kjernen, skjær tomatene i små biter.

Kok pastaen al dente i en stor gryte fosskokende vann tilsatt salt, mens du lager pastasausen.

Smelt smør i en stor panne og tilsett tomat, hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank og tomatene møre.

Tilsett fløten og røkelaks og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper før servering. Server sausen over pastaen med hakket dill.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!