3 stk. purre

200 g røkt skinke

1 beger cottage cheese

1 dl matfløte

1 stk. sitron, revet skall og saft

½ ts salt

½ ts malt hvit pepper

100 g hvitost , revet

50 g mandelflak

I stekeovn på 225 °C midt i ovnen i 15 - 20 minutter.

Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter. Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene. Dryss over revet ost og mandelflak. Gratineres midt i ovnen til purren er mør og osten har fått gyllen farge.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!