Ingredienser:

3 båt hvitløk

2 stk. eggeplomme

¼ ts pepper

1 ts dijonsennep

½ dl limesaft

1 ½ dl olivenolje

1 stk. baguett

4 stk. ansjosfileter

ca. 50 g fersk parmesan

1 stk. romanosalat

Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Skjær bagetten i terninger og stek dem gylne i resten av olivenoljen. La terningene renne av på kjøkkenpapir.

Vask, tørk og riv salaten i biter. Ha dem i en salatbolle sammen med ansjos og loffterningene og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.

Oppskriften er hentet fra: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!