Legg en spiseskje med lettrømme på toppen av suppen før servering. © Foto: istock

Tomatsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

1 kg ferske tomater

2 stk løk

2 fd hvitløk

2 ss olivenolje

3 ss finhakket basilikum, evt. samme antall ts tørket

1 l grønnsak- eller kjøttkraft

0,50 ts sukker

2 ss soyasaus

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

1. Flå tomatene og ta ut kjernen.

2. Rens og hakk løk og hvitløk og surr blank i olivenolje.

3. Tilsett tomatene, basilikum og kraft (friske urter tilsettes rett før servering).

4. Kok opp og la suppen småkoke i 20-25 min.

5. Bruk en stavmikser og jevn suppen.

6. Smak til med salt, pepper, sukker og soyasaus.

Pynt med noen blader basilikum og server gjerne ristet brød til.

Velbekomme!

Suppen blir best når du lager den på ferske tomater © Foto: istock

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!