Om løpstikken virkelig er en kjærlighetsfremmer, er nok uvisst, men at den regnes som et afrodisiakum er sikkert. Så får det være opp til hver enkelt å kjenne etter!

Det er ikke store hageflekken du trenger for å dyrke din egen løpstikke. Særdeles villig til å vokse seg frodig og stor er den også, så du trenger ikke engang å spesielt grønne fingre for å lykkes.

Løpstikken er med på å gi denne suppen en veldig god og karakteristisk smak. Og den passer perfekt å spise på hvilken som helst sommerdag!

Hvis du først har en stor kvast med løpstikke stående, kan du klippe den opp og drysse den over denne potetsalaten med yoghurt og rømme også.

En av de aller mest kjente sommersuppene er gazpacho, den kalde spanske suppen laget av tomat, paprika og brødrester.

Vil du lage en norsk sommersuppe, kan du træ på deg gummihanskene og gå på brenneslejakt. Brennesle er nemlig kjempegodt å bruke i suppe, og det er nå tidlig på sommeren at brennesleskuddene smaker aller best. Serverer du i tillegg brenneslesuppen med et smilende egg, skal du se at det blir en stor suksess!

Hvis du har lyst til å lage løpstikkesuppen, men mangler løpstikke - som ikke bestandig er lett å finne i butikken - kan du øke mengden med stangselleri.

God suppesommer!

Øystein Westlie

Løpstikkesuppe

Løpstikkesuppen blir også kalt kjærlighetssuppen. Løpstikke regnes nemlig som et afrodisiakum (kjærligshetsmiddel).

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stilk stangselleri

50 g smør

2 kvast løpstikke

500 g poteter

1 l grønnsaksbuljong

1,5 dl kremfløte

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!