Vi tar for oss noen kjente og kjære sommerklassikere på grillen for tiden. Du griller makrellen på denne måten (har du sett så lett!?) og funnet ut at den kjappeste middagen på grillen er denne.

Da er det på tide med noen bakte poteter.

Bakte poteter på grillen er ikke vrient å få til. Du pakker dem inn i folie for at de ikke skal brenne seg. Kanskje med to lag.

Så legger du dem i kullet eller på grillen og venter.

Ja, det er den enkle varianten. Men, så finnes det morsommere ting å gjøre også, da. Vi kan se på de ingrediensene som liker seg best sammen med poteter.

Det som passer best med potet er:

  • Ost
  • Bacon
  • Skinke
  • Rømme
  • Gressløk
  • Hvitløk
  • Rosmarin
  • Vårløk
  • Fløte

Her har vi et slags utgangspunkt, tenker jeg.

For å rigge dette til tenkte jeg først å bake poteten i ca 30 minutter rett på kullet (eller over direkte varme). Her bruker jeg to lag med folie - det svir seg jo lett.

Nå gjelder det å få fart på fantasien. Hva skal vi fylle med? Jeg husker den vanvittige oppskriften med gresskar og tenkte å bruke den samme ideen.

Altså: Først pakker vi ut poteten, så tar vi av toppen før vi huler ut innholdet. Og nå begynner moroa.

Jeg hakker litt hvitløk, kokt skinke, gressløk og rosmarin, strør det ned i poteten og så fyller jeg opp med fløte.

Jepp.

Og på toppen har vi litt ost før vi setter på "lokket" (altså tuppen av poteten som vi skar av først). Nå går poteten tilbake til grillen. Og så ser vi hva som skjer...

Oppskriften kan du selvsagt variere i det uendelige. Det kan bli den store hiten på grillen for oss i år - det kjenner jeg på meg.

Å servere de morsomme potetene gjør måltidet mer artig. Nedenfor finner du forslag til mat som vil hygge seg meget godt i dette selskapet!

Erik Hannemann

Bakt potet på grillen

Her er oppskriften som gjør bakt potet på grillen veldig godt.

Til 4 porsjoner:

4 stk poteter

2 dl fløte

1 fedd hvitløk, presset

2 ss gressløk hakket

2 skiver kokt skinke

dill

4 ss revet ost

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hamburger med egg

En hamburger blir mer interessant med et egg i midten.

Til 1 porsjon:

200 g kjøttdeig

1 stk egg

1 ts salt

2 skiver ost

1 stk hamburgerbrød

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk champignon

2 stk salatblader

2 skiver tomat

Dressing

1 ss sennep

1 ss ketchup

1 ss majones

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Grillet makrell

Bli en mester til å grille makrell i sommer!

Til 4 porsjoner:

4 stk makrell

2 ts salt og nykvernet pepper

3 stk sitron

1 kvast timian

1 ss rapsolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spareribs med honning og sennep

Her har du noe deilig å gnage på! Spareribs du kan bake i ovnen eller legger på grillen.

Ingredienser:

1 kg spareribs

1,5 dl honning

1,5 dl sennep

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grillskiver med nydelig salat

Dette er den raskeste middagen du kan lage på grillen.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 ts sennep

3 ss olivenolje

12 bl lollosalat

6 stk grillskiver

0,5 stk lime

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kylling på ølboks

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk øl boks, helst 0,5 liter

1 dl olje

1 stk chili

2 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Smørflyndre med valnøtter og brokkoli

Dette er en en morsom måte å lage fisk på.

Til 4 porsjoner:

4 stk flyndrefilet

0,5 stk brokkoli

4 ss smøreost

1 ts timian

1 dl valnøtter

2 ss rosiner

1 ss dukkah

3 ss smør

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Beef Wellington

Beef Wellington er en klassisk rett hvor en indrefilet bakes inn i butterdeig. Her har du oppskriften!

Til 4 porsjoner:

1 stk okse- eller kalvindrefilet, den delen som er jevn i tykkelse

6 skiver parmaskinkeeller spansk skinke

150 g sopp, gjerne champignon

4 pl butterdeig

2 ss kastanjeeller seks kokte kastanjer

2 ss sennep

pepper, kvernet

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!