En sen lørdagskveld står den tykkfalne taxisjåføren foran kameraten min i pølsekøen på bensinstasjonen.

- Tre pølser, takk! To med rekesalat og en uten.

- Jasså, er du på slankeren, tenkte kompisen min for seg selv. God oppdragelse hindret ham i det.

 

Jeg vet ikke når det skjedde nøyaktig, men en eller annen gang på 80-tallet ble det fullt ut akseptabel med reker på pølse.

Det er underlig. Mon tro om en eller annen forvekslet potetsalaten med rekesalat og fikk en pølse-eurekaopplevelse.

Jeg vet ikke.

Før rekesalaten kom var ketchup og sennep det eneste vi hadde kommet med. Ja, og kanskje litt løk i rå eller sprøstekt form.

 

For å gjøre den originale lista komplett:

  • Ketchup
  • Sennep
  • Hakket, rå løk
  • Sprøstekt løk
  • Rekesalat

Og de kommer i lompe eller (hjemmelagde?) brød.

Men, tenker jeg, det må da finnes andre tilbehør til pølse?

Tilbehør til pølse - noen ideer

 

Det gjør det jo, naturligvis. Her er noen andre forslag til tilbehør til pølse:

 

Syltede tilbehør har, når sant skal sies, til og med nådd noen bensinstasjoner. Som oftest er det bare hakket sylteagurk. Man kunne tenke seg en raffinert utgave:

 

  • Hakket syteagurk blandet med hakket, syltet paprika og eventuelt syltet perleløk.
  • Å lage noen løkringer og servere med pølsene? Beste pølseideen på lenge.
  • Tenk på pølse som en taco og fyll lefsa med tacosaus, rømme, salt og tomat

Pølse i Roma? Gjør som romerne (ville ha gjort):

  • Tenk på pølse som en bruschetta: Hakk tomat, hvitløk, persille, olje og bland med balsamicoeddik og ha på pølsa.
  • Tenk som en argentiner: Ha chimichurri på pølsa.
  • Tenk som en tysker: Ha sauerkraut (ferdigkjøpt!) på pølsa.
  • Tenk som en franskmann: Ha bearnes på pølsa (ja, det er også observert på bensinstasjoner).
  • Tenk gresk: Ha på hakkede oliven og fetaost
  • Tenk som en annen italiener: Dryss over finrevet parmesan og frisk oregano (eller basilikum).
  • Tenk som en annen franskmann: Hakk salat og vend den inn i remulade og legg den i bunnen av pølsebrødet.
  • Tenk som en tredje franskmann: Legg pølsebrødet i ovnen/grillen med en stykke brie og la det smelte før du legger på pølsa og ha å Dijon-sennep
  • Tenk russisk: Ha på rødbetesalat. Digg.
  • Tenk som i Levanten (hvor de bare sjelden tenker på wienerpølser): Lag hummus og ha på pølsa.
  • Tenk som en som har mistet besinnelsen: Lag hvit saus, smelt i blåmuggost og server med pølsene
  • Liker du barbecuesaus? Ha det pølsa, da vel!
  • Tenk som meg: Bland majones og baconbiter (stekt i ovnen på forhånd)
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!