Å skrelle appelsin med bare hendene har vi gjort lenge, selvsagt. Men, jeg kjenner ikke mange som har gjort det på den smarte måten.

Se videoen, så skjønner du hva jeg mener.

Først må du gjør deg kjent med appelsinens anatomi.  På toppen av appelsinen ser du noen riller eller "striper" som er små, avlange søkk. De korresponderer med appelsinbåtene som er inne i appelsinen.

Bruk neglene til å åpne opp litt her, så er det enkelt å dele appelsinen. Når du bryter av halve appelsinen vil du se at det er enda flere riller. Nå er det enklere å dele den opp i flere båter.

Når du har gjort det, er mulighetene mange. Du kan for eksempel lage denne morsomme appelsinisen (kort video).

Jeg har gjort et dypdykk i arkivet og funnet fram til de appelsinoppskriftene jeg liker best. Om du gjør en søk på "appelsin" i våre 5.000 oppskrifter får du hele 260 treff. Og det spenner seg fra syltede appelsiner, til kalkunretter, pannekaker, makrell og gele.

Vi begynner med en drink.

Og det er en appelsinmojito.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!