Jeg har satt sammen en skikkelig hurra-meny - en festmeny om du vil!

Ja, her er det nemlig tre forretter. De er ikke store, men det er jo heller ikke meningen. De skal bare gjøre deg skikkelig sulten.

Det kan være lurt å forberede desserten først, slik at du bare trenger å varme opp sjokoladesausen ved servering.

Og så tar de deilige paellatomatene litt tid - så de kan du også starte med tidlig.

Forretter: Vi lager tre forretter

Noen kaller det forrett. Jeg kaller det gjerne vorspiel. Og her skal vi samle blide fjes rundt et bord med god mat og godt, sprudlende drikke.

Det er tre enkle ting som er satt fram på bordet. Det er paellatomater, krabbe og en rett som minner oss på at sommeren nærmer seg - nemlig en vannmelon- og fetarett.

Paellatomater lages ved å kutte av hatten, kjøre innmaten med ris, løk og paellakrydder til en jevn blanding som helles i tomatene før de bakes.

Å spise krabbe på denne tiden er fabelaktig - og jeg gjør det på enkelt vis med å servere med litt smaksatt majones og friske salatblader.

Den siste appetittvekkeren kan du ta et titt på her:

Hovedrett: Kebab i egen ovn

Vi er så heldig at vi finner noe av det beste lammekjøtttet i verden i våre butikker. Og det skal vi feire med ujevne mellomrom med en lammesteik og en flaske rødvin. 

Men det er gjerne til fest. Har du lyst til å spise det gode lammet uten å stelle i stand til fest, så har du mange andre muligheter. For eksempel dette nydelige spydet av lammekjøtt.

Trikset er å først lage en godt krydret farse og træ, eller klemme, kjøttet på spyd. Bruker du trespyd kan du legge dem i vann noen timer først.

Så: Bruk grillelementet, pensle kjøttet med olje og legg dem høyt i ovnen (men de må ikke komme i kontakt med grillelementet). Nå går det fort, og du må følge med. Sjekk og snu eventuelt kjøttet, hvert andre til tredje minutt.

Når du er i mål, kan du glede deg til å spise de gode kebabene med mynteyoghurt og frisk bulgursalat.

Dessert

Vi avslutter dette herremåltidet på spektakulært vis.

Ja, vi serverer vulkansjokoladekake.

Og den snakker best for seg selv. Den er her i egen, høye person og kan presentere seg selv:

Erik Hannemann

Paellatomater

Dette er den kuleste måten å bake tomater på akkurat nå.

Til 4 porsjoner:

8 stk tomat

2 stk hvitløksfedd

1 stk paprika

80 g paellaris

safrantråder

1 stk buljongterning

1 dl olivenolje

1 stk sjalottløk

3 ss persille, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Til 2 porsjoner:

8 stk terninger av fetaost

1 skiver melon

1 ss balsamicosirup

2 ss pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Erik Hannemann

Vulkankake av sjokolade

Sjokoladekaken alle vil elske å se og spise.

Ingredienser:

Sjokoladeplater

150 g sjokolade

Sjokoladesaus

2 dl kremfløte

120 g sjokolade

Sjokoladekake

100 g hvetemel, siktet

1 ts bakepulver

2 stk egg

125 g sukker

50 g smør

1 stk vaniljestang

2 ss kakao

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!