Vi innrømmer det med en gang: Nei, vi er ikke først på Internett med dette trikset.

Det samme kan sies om hvordan du skreller en hel hvitløk på 25 sekunder. Og hvordan du skiller egg og eggeplommer.

Men, det så så artig ut at det måtte prøves. Riste skallet av egget? Klart det må testes!

Har du komme til denne saken vil du sikkert ha glede av koketider på egget også.

 

Funker trikset - egentlig?

La meg også innrømme med en gang at det ikke gikk på første forsøk. Ikke på andre heller.

Men, på tredje forsøk gikk det tålig greit.

Det viktigste er at egget er kaldt nok. Det første egget tok vi rett fra kokende vann og rett i glasset med kaldt vann.

Det gikk ikke.

Egg nummer to lot vi kjølne kanskje ett minutt i iskaldt vann.

Det gikk bedre. Men, vi var ikke helt fornøyd.

På tredje forsøk lot vi egget ligge i to minutter i kaldt vann.

Da fikk i alle fall renset egget uten store problemer.

Konklusjon: Ristetrikset funker på egg som har blitt avkjølt. Med dette avkjølingsforbeholdet gir vi trikset terningkast fem.

Avstemning

Fikk du lyst til å prøve trikset?

39% stemmer

Ja

61% stemmer

Nei

Synøve Dreyer

Rødbetmarinerte egg

Bruker du laken fra syltede rødbeter får eggene en flott rødfarge, og blir oppsiktsvekkende vakre når de deles.

Ingredienser:

rødbet

50 g sukker, brunt

2 dl hvitvinseddik

2 dl vann

0,5 ts salt

4 stk nellikspiker

1 stk kanelstang

12 stk egg, hardkokt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Til 2 porsjoner:

3 stk løk

3 dl vann

3 ss smør

1 stk laurbærblad

150 g ost

2 stk egg

persille

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Djevleegg (fylte egg)

Server fylte egg som små appetittvekkere eller la dem være en del av tapasbordet.

Til 6 porsjoner:

6 stk egg

Fyll

4 stk vårløk

2 ss majones

1 ts sitronsaft

noen dråpertabasco

oliven, sorte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!