Det er bestandig kjekt å ha noen kaker i ermet som er kjappe å lage og som bestandig blir godt mottatt av dem som skal spise. Og som, ikke minst, er nok kake til en hel liten gjeng. Og akkurat sånn er denne krydderkaken med sjokoladeglasur!

Du bruker noen få minutter til å røre sammen alle ingrediensene, du trenger ikke en gang å finne frem miksmasteren, så er det bare å helle røren over i langpannen og steke.

Mange har minst én oppskrift på sjokoladekake i langpanne som som brukes støtt og stadig. Men visste du at gulrotkake også egner seg ypperlig å lage i langpannen?

Norges mest kjente og kjære kake, og kaken som flere år har blitt kåret til vår nasjonalkake - Kvæfjordkaken - lages også i langpannen.

Denne sjokoladekaken lager du ikke i langpannen, men i rundform. Den ble kåret til Norges beste sjokoladekake i den store sjokoladekakekonkurransen som Klikk.no hadde høsten 2012! Den er det virkelig verdt å prøve seg på!

Men nå, tilbake til den supergode og kjappe krydderkaken som bestandig faller i smak hos både store og små!

Øystein Westlie

Krydderkake med sjokoladeglasur

Denne kaken blir garantert en slager hos både små og store!

Ingredienser:

200 g smør

625 g sukker

4 ts kanel

1 ts ingefær, malt

0,5 ts anis, malt

0,5 ts kardemomme, malt

3 ts natron

725 g hvetemel

1 l kefir

Sjokoladeglasur

100 g smør

250 g melis

1 ss kakao

2 ts vaniljesukker

4 ss kaffe, sterk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!