Er du glad i kanelboller og prinsessekake, kommer du til å elske disse superklissete og søte bollene. Når de har stekt ferdig i langpannen, ligger det en deilig karamellsaus på bunnen av pannen som klistrer seg fast til bollene og gjør dem verdige navnet sitt.

Og i og med at karamellsausen naturlig nok ender under bollene, er det vanlig å servere bollene opp ned – altså med karamellen opp.

Sticky buns er ikke alene om å bli servert opp ned. Både denne ananas opp/ned-kaken og den fantastiske franske epleterten tarte tatin liker seg best når bunnen kommer opp.

Når man baker gjærbakst, handler det om å få den så luftig som overhode mulig. Det betyr at du MÅ la deigen få bruke lang nok tid til heving. Det går ikke an å skynde seg mer enn deigen selv vil, om resultatet skal bli perfekt. Følger du oppskriften under, med både eltetider og hevetider, skal du se at dine sticky buns blir så luftige at de nærmest letter.

Øystein Westlie

Sticky buns

Du kommer garantert til å bli klissete på fingrene når du spiser disse bollene!

Ingredienser:

550 g hvetemel

50 g sukker

0,5 ts kardemomme

0,25 ts salt

0,5 pk gjær for søte deiger

3,5 dl melk

100 g smør

1 stk egg til pensling

Fyll

100 g pekannøtter

100 g brunt sukker

2 ts kanel

2,5 dl seterrømme

Karamellsaus

1 dl lønnesirup eller vanlig lys sirup

100 g brunt sukker

50 g smør

100 g pekannøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!