Ønsker du mer smak av peanøtter og mer tyggemotstand i kaken, kan du hakke en neve salte peanøtter og strø dem på kakebunnen, før du heller over karamellen. Da ligner resultatet enda mer på snickerssjokolade. (Foto: Tor T. Gullliksrud)

Du behøver 1 kakering, 22 cm i diameter.

Peanøttbunn:

2 eggehviter

30 g sukker

80 g salte peanøtter

50 g melis

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.

Karamellganache:

70 g sukker

1 ¼ fløte

150 g hvit sjokolade

20 g smør

Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.

Sjokolademousse

150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)

75 g usaltet smør

½ dl espresso eller sterk kaffe

1 gelatinplate

2 eggeplommer

2 eggehviter

50 g sukker

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.

Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.

Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!