Kanskje du allerede har prøvd karamellene til BakeMarit eller sjokolade- og nøtteknask.

Da har du sikkert oppdaget at godteri du lager selv smaker vel så godt som det du kjøper i butikken, og jeg kan forsikre deg om at disse karamellene ikke er noe unntak.

Fudge har en mykere konsistens enn vanlige karameller. Det får du fordi de kokes litt kortere, og at massen piskes før den stivner.

 

Slik gjør du

Ta en bolle med høye kanter (massen bobler høyt og har lett for å koke over). Hell i smør og sukker, og la det koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.

 

Rør forsiktig

Nå skal smør og sukker røres sammen. Kommer det oksygen til krystalliserer sukkeret. Det passer dårlig med myke karameller. Derfor må du røre forsiktig. Hold på til smør og sukker er blandet jevnt.

 

Ny runde i mikroen

Sikt og rør inn mel og vaniljesukker og hell i melken.

Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.

 

Ta vannprøven

Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert på 1000 watt styrke. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann.

Når den får kjølt seg ned kan du sjekk om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.

Kjør massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.

Øyvind Lie

Slik lager du Fudge

Store, myke karameller. Slik lager du dem i mikrobølgeovnen.

Ingredienser:

2,5 dl sukker

2,5 dl sukker, brunt

250 g smør

2,5 dl viking melk

2 ss mel (toppede)

2 ts vaniljesukker (ta mer eller mindre etter smak)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!